Hanen väger 4-6 kg och honan väger 2,7-4 kg.

15 år i det vilda, 20 år i djurparker.

I sitt naturliga utbredningsområde är påfågeln fredad och det är

förbjudet att exportera påfågelsfjädrar från Indien. Den är vanlig

som pyramidsfågel över hela världen och därför inte en hotad art.

 

Faktadykare Filippa Alva

Källa: www.skansen.se